På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


torsdag 12 augusti 2021

År 6 veckobrev v. 33 Läsåret 20/21

 


Hej och välkomna tillbaka till år 6


Vi hoppas att ni har haft ett härligt sommarlov med mycket bad och många glassar. Nu är vi äldst på skolan och det innebär en hel del bl.a. att vi fortsätter att vara goda förebilder för de andra eleverna. Enligt traditionen kommer våra 6:or att dela ut en välkomstkeps till de nya förskoleeleverna.


Vi hälsar Kevin och Melvin välkomna till oss. Kevin och Melvin kommer att börja i 6a. Vi hälsar också vår nya lärare i engelska Rania välkommen. Rania har ett vikariat då Mia är tjänstledig fram till jul.


Vi kommer att börja skolan 8.10 varje dag. Första dagen, måndagen den 14/8 slutar eleverna kl.13.30. Sedan går eleverna måndag-torsdag till kl. 14.40. Fredagar slutar eleverna kl.13.50.


Ni kommer att få elevernas skolschema någon av de första dagarna. Vi vill uppmana er, vårdnadshavare, att aktualisera era kontaktuppgifter så vi har rätt telefonnummer. Vi hoppas att ni har fått information centralt inifrån Utbildningskontoret kring hur frånvarorapporteringen ska ske från detta läsår.


I nuläget kan ni föräldrar inte längre prenumerera på bloggen men naturligtvis läsa den som vanligt. Ni får scrolla efter år 6 i flödet.


Eleverna kommer att få undervisning i två nya ämnen - hemkunskap och språk.

6a och 6b kommer att ha språk på onsdagar kl.10.20-11.05 och fredagar kl. 8.00-8.40 på Enebyskolan.

Hemkunskap denna termin kommer 6a att ha på onsdagar kl. 8.00-10.10. 6b kommer att ha hemkunskap under vårterminen. Lärare i hemkunskap heter Mirelle och Jenny. Lärare i moderna språk - spanska heter Gabriela och Malin, lärare i franska heter Azra och lärare i tyska heter Larisa och lärare i engelska heter Karin.

Simning

Den 17 augusti cyklar mellanstadiet till Himmelstalundsbadet för att göra ett simtest.

Testet beräknas ta ca 50-60 min. Efter simtestet byter eleverna om för avfärd mot skolan.

Simtid: Åk 6 Kl.10.00-11.00

Transport/färdmedel: Mellanstadiet kommer att cykla till Himmelstalundsbadet. De som inte har eller kan cykla kommer att gå. Klasserna bör åka så att tid för ombyte finns.

Hur långt simmar eleverna? Åk 6 simmar 150 m i magläge och 50 m i ryggläge. (en bassänglängd är 50 m) och livräddar varandra med hjälp av en livboj.

Icke simkunniga elever: De elever som icke är simkunniga gör istället vattenvaneövningar i en mindre djup bassäng med en av medföljande pedagoger.

Personal: Klasslärare såväl som resurs följer med.

Eleverna bör ta med: Badkläder och handduk. Det kan vara bra att ha med en extra t-shirt om det är kallt i luften eller om man är lite lätt frusen. Den kan man ha på sig i väntan på sin tur att simma, oftast räcker handduken.

Fika kan tas med i form av en macka, dricka eller någon frukt efter simningen. Eleverna ska inte ha med sig pengar till glass eller godis.

Hör av er till mig vid frågor. 

Vänlig hälsning Jerry

UR LGR-11 Kunskapskrav i slutet av år 6: Rörelse *Eleven kan simma 200m varav 50m i ryggläge. Dessutom kan eleven hantera nödsituationer vid vatten med hjälpredskap under olika årstider.

Höstens elevledda utvecklingssamtal kommer att äga rum v.37, tisdagen den 14/9 och onsdagen den 15/9. Det hela kommer att genomföras digitalt. Eleverna är hemma dessa två dagar med hemstudier. Mer information kommer senare.

Eleverna kommer denna termin att få sitt första betyg. Vi kommer att förklara och diskutera betygssystemet och visa eleverna en film från skolverket som på ett bra och pedagogiskt sätt förklarar hur vi lärare sätter betyg. Gå gärna tillsammans in och titta på filmen i förväg: https://www.skolverket.se/for-dig-som-.../elev-eller-foralder/betyg-och-nationella-prov/betyg-och-kunskapskrav


helena.linden@norrkoping.se

karin2.aberg@norrkoping.se

karin.osin@norrkoping.se 

shinal.behno@norrkoping.se 

linda11.karlsson@norrkoping.se 

jerry.witkowski@norrkoping.se 

ulf.hardner@norrkoping.se  



Kom ihåg v.33

Måndag:

  • Idrott 6a och 6b, utan ombyte 


Tisdag: 

  • Vi cyklar tillsammans till Himmelstalundsbadet för simprov (hjälm är obligatorisk) 


Onsdag: 



Torsdag: 

  • 6b går till biblioteket för att låna nya böcker.


Fredag:

  • Idrott - 6A och 6B, ombyte.

  • 6a går till biblioteket för att låna nya böcker


Väl mött// Helena, Karin O, Karin Å, Shinal, Rania, Ulf, Jerry och Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar