På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 17 september 2021

år 4 v 38 21/22

 Hej alla föräldrar och elever! 

Vi är tackar för trevliga lära känna samtal. Eleverna har varit duktiga på att presentera sin kunskapsutveckling.

Idag har eleverna  fått genomföra en hälsoenkät tillsammans med skolsköterskan Jessica. De elever som är hemma kan gå in på sin mail och göra enkäten. Nästa vecka kommer Jessica att genomföra hälsosamtal samt mäta längd och vikt. Rygg kommer kontrolleras i samband med detta. Om ni har frågor så kontaktar ni Jessica. Telefon: +4611153772   jessica.holmlund@norrkoping.se

Föräldramötet är den 21/9 kl 17:15-18:00 och sker digitalt via Teams. Har du frågor till föräldramötet önskar vi att du mailar dessa senast måndag den 20/9. För att delta i föräldramötet Klicka på länken--   Föräldramöte år 4

Kom ihåg v.38

Måndag:

  •  Idrott

Tisdag: 

  • Föräldramöte kl 17:15

Onsdag:

  • Matematik Bedömning


Torsdag: 

  • Idrott


Fredag:

  • Friluftsdag 8:10-11

Denna vecka arbetar vi med:

NO-Biologi

Vi startar upp ett Kemi Tema. Vi kommer att lära oss om hur vi gör undersökningar, hur olika ämnen reagerar med varandra osv. Elevplanering kommer att finnas i classroom. under v 38.



SO

Vi har kommer att läsa om “Sveriges naturtillgångar”, fortsätta forska och skriva om ett landskap. Vi ser också sjätte avsnittet ur “Geografens testamente”. 

SVENSKA


Vi fortsätter och avslutar denna vecka med vårt arbete med läsförståelse och boken “Den magiska kappan”. Vi arbetar gruppvis där vi läser och skriver tillsammans. Vi reflekterar och diskuterar också i helklass. Utöver det så arbetar vi också med faktatexter om djur där vi både läser färdiga exempel och testar att skriva egna. 


MATEMATIK


Onsdag v 38 kommer eleverna ha en bedömning. Vad eleverna ska kunna och övningsuppgifter om man vill träna finns i classroom.

@Lära mig olika problemlösningsstrategier’ “ rita en bild” och “gissa och pröva”

@ Lära mig hur en tallinje är uppbyggd, läsa av och sätta ut på tallinje

@ Bli säker på addition och subtraktion uppställning 

            

TEKNIK

Vi fortsätter arbetet med papper och papperstillverkning.


ENGELSKA


Vi fortsätter med kapital 3( My blog) och jobbade med grammatik ( a, an). Eleverna jobbar under lektionen med sin workbook och uppgift på bingel och elevspel. Vi sjunger på engelska och öva muntlig under lektionen för att eleverna träna på speaking vilket kapitlet syftar till. Eleverna lära sig The classrom vocabulary, då de haft bildordlista.


IDROTT

Friluftsdag på fredag. Kom i oömma kläder denna dag.

Tänk på kläder efter väder.



BILD 


Vi ska designa en egen mobiltelefon under 2-3 lektioner. Därefter presenterar vi våra verk.

                    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar