På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 17 september 2021

Veckobrev v.38 år 1.

 Veckobrev v.38 år 1.

Måndag

20/9



Tisdag

21/9



Onsdag

22/9


Fotografering för de elever som var sjuka förra gången. 

Torsdag

23/9


Uteidrott - inget ombyte behövs. 

Fredag 

24/9


Läsläxa: Kapitel 4 ska lämnas in!

Ny läsläxa delas ut- kapitel 5!


Hejsan!

Tack alla ni som deltog på föräldramötet, det var trevligt att se er fastän det var digitalt =). Här kommer lite information om vad vi har pysslat med i veckan. 

Vi vill börja med en liten påminnelse att det nu är höst ute, vilket medför att det är kallare och ibland regnigt och blött. Flera barn saknar överdragskläder och/eller stövlar vilket gör att de fryser och blir blöta när det är rast. Vi är ute alla raster, även om det regnar, så det är bra om barnen har kläder med sig till skolan  som passar vädret.

På svenskan denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ss på olika sätt. Vi har letat efter den i alfabetet, pratat om att det är en konsonant och låter endast på ett sätt, lyssnat efter s i olika ord, sagt ord som börjar på bokstaven m.m. Vi har även repeterat de 4:a första bokstäverna som är O, M, A och S.  Ordbilderna en och ett har vi tränat lite extra på denna vecka. 

På matematiken har vi fokuserat på siffrorna 7 och 8, addition samt begreppet dubbelt. Vi har haft en liten diagnos för att se så att alla har förstått de olika momenten. Fråga gärna ditt barn där hemma om de kan dubbelt, t.ex dubbelt av 2 eller 4. 

Veckans bilduppgift var att klippa ut olika delar i färgat papper för att sedan klistra ihop dem till en liten snigel. 

I SO:n har vi fortsatt med vårt arbete kring yrken. Vi har skrivit och ritat vårt eget drömyrke och under torsdagen och fredagen har man fått redovisa sin intervju. Det var verkligen jätteroligt att ta del av alla intervjuer och man kunde se att eleverna lagt ner ett bra arbete på sin intervju. Även under nästa vecka fortsätter vi jobba med yrken.

På veckans No-lektioner har vi fortsatt att prata om trädet lönn, målat hur det ser ut på sommaren samt på hösten. Vi har även hunnit att prata om ek och rönn, målat träden samt deras löv. Trädets delar som krona, grenar, kvistar, stam, bark och rötter har vi också pratat om. 

Nedan finns ett litet meddelande från våra rektorer:

Hej alla vårdnadshavare.

Vår kurator Ulrika Borén är sjukskriven och i samband med detta har hon sagt upp sin tjänst hos oss. Vi tackar Ulrika för sin insats på skolan och önskar henne lycka till i framtiden. Vi kommer nu att lägga ut en annons för att rekrytera en ny. Har ni några frågor kring detta ta gärna kontakt.

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva-Marie Forsberg.         Helena Grönquist

Rektor.                                             Rektor

Kyrkskolan                               Kyrkskolan



                                            Ta hand om er och ha en trevlig helg!

Hälsningar Åsa, Martina, Helena och Jonathan

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar