På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 3 februari 2023

3a och 3b: Vecka 6

Hej där hemma!

Denna vecka har vi arbetat med att skriva berättelser med inledning, handling och avslut. Vi har även tittat på några gamla nationella prov i svenskan för att träna på det som kan finnas med där. 

På NO:n har vi fortsatt arbeta med kroppen och sinnena. Denna vecka lärde vi oss mer om smaken, lukten och känseln. På SO:n har vi fortsatt arbeta med forntiden. 

Utvecklingssamtal
I onsdags (1/2) fick barnen med sig en lapp med tilder för utvecklingssamtal. Maila ert barns mentor för att boka tid. Först till kvarn gäller. De tider som är röda är redan bokade. De andra tiderna är fortfarande bokningsbara. Kom ihåg att skriva om ni vill ha mötet fysiskt på skolan eller om ni vill ha det digitalt. 

Tider kvar för samtal med Frida

Tider kvar för samtal med Danni

Skridskoåkning 7/2
På tisdag är det dags för skridskoåkning på Himmelstalund. Vi samlas utanför vår entré 8.10 för att sedan tillsammans gå till Himmelstalund. Vi är åter tillbaka på skolan till lunch. Om man vill kan man ta med sig en macka, frukt och dryck (okej med varm choklad och saft men ej något kolsyrat eller energidryck.) 

Vi kommer att vara utomhus hela förmiddagen så det är kläder efter väder som gäller. Om man inte har tillgång till egna skridskor/hjälm finns det gratis att låna via fritidsbanken i Klockaretorpet. 

Matteläxa
Då det fortfarande är många som upplever att multiplikationen och divisionen är klurig har alla fått med sig ett mattehäfte hem där man kan träna på både multiplikations- och divisionstabeller. Alla ska träna på tabellerna 2-5 + 10. 

Mattehäftet lämnas in senast fredag 17/2. 

Läsläxa 
Denna vecka är det s.102-107 i läseboken och s.17 i läxboken. Många har redan gjort denna läxa i läxboken men eftersom Danni varit sjuk så har hon inte haft möjlighet att lyssna på läsläxan tidigare. Lämnas in på onsdag.

Veckans ord
Den här veckan har vi arbetat med vokalen i och att den i veckans ord inte låter som i alfabetet.

1.inte
2.innan
3.klippa
4.hicka
5.ligger
6.mindre
7.vissa
8.finns
9.linjal
10.film

Dessa sidor har vi arbetat med i böckerna:
Språknycklar: s.30-35. 
Matematik: s. 190-191, 198-199, 202-203.

Vecka 6:

  • MÅNDAG: Textilslöjd för 3A. 
  • TISDAG: Skridskoåkning
  • ONSDAG: Idrott inomhus. Ta med kläder, handduk och lämpliga skor. Läs- och skrivläxa lämnas in. 
  • TORSDAG:  Textilslöjd för bärnstenar i 3B.
  • FREDAG: Textilslöjd för flintstenar i 3B. 

Datum att hålla koll på:
7/2 Skridskor
v.8 Sportlov
6-7/3 studiedagar
v.11-v.20 Nationella prov
v.15 Påsklov

Trevlig helg!

/ Danijela, Frida, Camilla, Najat och Sandra 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar