På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 3 februari 2023

Vecka 6:1A och 1B

 

Veckobrev 6

Måndag


6/2

Idrott för Lodjuren - ombyte, handduk och inneskor med!

Läsläxa kapitel 18 för Björnarna 

Tisdag

7/2


Friluftsdag med skridskor på Himmelstalund, ta med frukt/smörgås och kall eller varm dryck om du vill.

Onsdag

      8/2


1A:S Lodjur går till biblioteket (ta med lånekort och pinkoden som är fyra sista siffrorna i personnummret)

Torsdag

9/2


Idrott  Björnarna - ombyte, handduk och inneskor med!

Läsläxa kapitel 18 för Lodjuren 

Fredag 

10/2


Nytt veckobrev på bloggen!


Hej!

Ännu en skolvecka är till ända och om ett par veckor är det dags för

lov igen!😊

Vi har nu skickat ut tider för utvecklingssamtal och denna

gång har ni blivit tilldelade en tid. Det går bra att byta tid med

varandra men kom ihåg att meddela det till respektive mentor. Från och med detta läsår har vi elevledda samtal även

på lågstadiet och eleverna kommer att förbereda sina samtal här

i skolan.

Svenska

Vi fortsätter arbetet med faktatexter och vi tränar på att skriva meningar med stor bokstav och punkt. Den här veckan har vi också tränat på bokstaven Pp. Vi lyssnar på ljudet var i ordet det hörs och eleverna tränar på att forma bokstäverna med hjälp av stödlinjer. Ordbilder att träna på denna vecka är mig, sig och dig. I veckans ord har vi tränat på färgernas namn; röd, blå, gul, grön och vit. Vi arbetar också med läsförståelse varje vecka, där vi tillsammans läser och svarar på frågor till texten.

Matematik

Vi har avslutat området kring klockan och vi upplever att de flesta kan nu hel och halv men några behöver öva lite till. Vi har i veckan arbetat med problemlösning och har övat på att rita en enkel bild som en strategi vid problemlösning. Vi övar också på att formulera egna problemlösningsuppgifter till tal. Ett exempel på problemlösningsuppgift är: “På en gren sitter 8 fåglar, tre flyger iväg. Hur många fåglar sitter det då kvar på grenen?

NO

Eleverna har skrivit faktatext, enskilt eller tillsammans med en klasskamrat, om ett djur. Vi har bland annat tagit reda på var djuret bor, vilket sorts djur det är och vad det äter. Nästa vecka kommer eleverna också att få berätta om djuret de skrivit om. 

SO

Vi har fortsatt arbetet i grupperna och den här veckan kom de igång ordentligt och de har jobbat jättebra tillsammans. Ni föräldrar är välkomna att besöka skolan och vår SO-lektion för att berätta om ert yrke. 1A har SO på måndagar 12-13.40 och 1B har SO på onsdagar samma tid. Hör av er till Maria om ni är intresserade av det så bokar vi in en tid. Påminner också om intervju-uppgiften för de som ännu ej har gjort den.

Engelska

Vi har haft bedömning på kapitlet Pets.

Friluftsdag 7/2

På tisdag 7/2  går vi till Himmelstalund för att åka skridskor på förmiddagen. Vi går klockan 08:30 och är tillbaka till lunch kl. 11:00.

Den här dagen är det okej att ta med en extra frukt och/eller smörgås och någon varm eller kall dryck (ej läsk). Kom ihåg att namna skridskorna och hjälmen!

 Har man inte egna skridskor eller hjälm, eller har möjlighet att låna av bekanta, finns det att låna från “Fritidsbanken” 

https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/norrkoping-klockaretorpet/

Har ni inte fått tag i skridskor/hjälm är det bra om ni hör av er snarast till oss så hoppas vi kunna lösa det. 


Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar!

karin.hoglanderwiberg@norrkoping.se

maria2.gustafsson@norrkoping.se


Ha en fin helg!

Karin, Maria, Johanna, Jennifer, Jenny, Sewan och Patrik




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar