På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 3 februari 2023

Förskoleklass V.6

 Hej alla föräldrar och barn i förskoleklassen! 


I veckan har det gått en del sjukdom både hos personal och elever. Vi hoppas på friskare tider framöver. 


Den här veckan har vi i båda grupperna börjat med att eleverna har fått hålla i samlingarna. Det innebär att de har fått träna på att läsa kompisarnas namn och ropa upp, sätta streck om de är här. De har även fått berätta vilken dag det är och vad vi ska göra under dagen utifrån vårt bildschema. Vi drar en elev som får göra detta varje dag och kommer fortsätta tills alla har fått göra. Vissa har tyckt att det varit lite nervöst och pirrigt med det har gått jättebra för alla, dem är så duktiga!! 


Vi har också skapat vinterträd i båda grupperna men på olika sätt. I den blåa gruppen gjorde vi träd med hjälp av våran arm och hand för att sedan måla blått papper och göra snö med hjälp av tops. I den gula gruppen har endast några hunnit göra på grund av sjukdom hos personalen, där målade vi fina vinterträd med målarfärger. Nästa vecka kommer resterande elever att få göra dessa träd. 


Blåa gruppens träd

Gula gruppens träd

Vi har fortsatt med vårt vintertema i båda grupperna. Den blåa gruppen har blivit gran och tall experter. Vi har bland annat läst faktatext om de 2 träden och kollat på filmer om dem. Innan vi lärde faktatext och kollade filmer fick eleverna fundera på vad de redan visste och efter pratade vi om vad de lärt sig. I både gula och blåa gruppen har vi arbetat om vinterfåglar och pratat om några fåglar som anpassar sig och några som stannar hos oss i Sverige över vintern och vad de äter. Vi har bland annat tittat på film, jobbat med arbetsblad och tillverkat fåglar av papper. 


På svenskan har den blåa gruppen fortsatt arbeta med berättelsen om Hubbe. Eleverna har bland annat fått träna på hur bokstäverna A och S låter och ser ut och komma på ord som börjar med dessa, vi har också tittat på bästa bokstaven A. Berättelsen om Hubbe handlar om att han ska ut och resa och vad han packar. Eleverna har fått fundera på vart de skulle vilja resa och vad man då behöver packa. 



Även i svenskan i den gula gruppen har inte alla hunnit ha svenska på grund av sjukdom. Men även det tar vi igen nästa vecka. De som hunnit ha svenska har arbetat med bokstaven L utifrån den redan nämnda arbetsgången. 


På matematiken har vi fortsatt att arbeta med geometri. Den gula gruppen har börjat med området och fått lära sig namnen på olika former, såsom cirkel, kvadrat och triangel men även pyramid, cylinder och klot. Den blåa gruppen har kollat på mattefilurerna kopplat till geometri och arbetat i ett häfte. 


I båda grupperna har vi fortsatt med våra lekgrupper och de närmar sig slutet för den här omgången. I gula gruppen har barnen sytt, byggt med olika slags klossar, lekt skola, använt chromebooks, byggt kulbanor av lego och lekt med plus-plus. I den blåa gruppen har barnen lekt pizzeria, spelat bokstavsspel, skapat mattepyssel med geometriska former, använt chromebooks, skapat hjärtan med piprensare och pärlor och lekt med plus-plus. Vid nästa omgång kommer barnen att få vara med och önska vad de vill ska vara med i lekgrupperna. 


I den gula gruppen har barnen lärt sig en ny danslek som heter “Alla älskar plättar” och en ny sång, som är en riktig tungvrickare. Många glada skratt blev det! Veckan i den gula gruppen avslutades med att jobba färdigt med arbeten, skön kompismassage och pyssel. 


I den blåa gruppen avslutade vi veckan med önskemusik och ett nytt avsnitt av kommissarie Gordon. Vi fick också lära oss om stapeldiagram och gjorde ett utifrån klassen födelsedagar per årstid. Vi kom fram till att vi har flest i klassen som fyller år på våren och färst på vintern. 



Vill också berätta att jag (Frida) är gravid och om allt går som det ska så kommer jag att få en bebis lagom till skolavslutningen. I nuläget är det inte klart hur organisationen ser ut inför nästa läsår och vem som då istället kommer att vara i årskurs 1 med den blåa gruppen till en början. Min plan är att komma tillbaka till klassen ungefär vid sportlovet vt-24. Jag har idag berättat detta för den blåa gruppen.


Viktiga datum: 

  • V.8 sportlov 

  • 6/3 studiedag. Både skolan och fritidshemmet stängt. 

  • 7/3 studiedag. Fritidshemmet öppet för de som har omsorgsbehov. 

  • V.15 påsklov 



Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar 


AnnBritt, Frida, Mia, Carina, Anna, Gustav och Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar