På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 3 februari 2023

År 2 vecka 6

 Veckobrev v. 6 år 2

Måndag

6/2


Utvecklingssamtal för 2A börjar


Tisdag

7/2


Skridskoåkning- medtag skridskor, hjälm, dryck och frukt. 


Onsdag

8/2


2b åker och simmar-ta med badkläder, handduk och hänglås!

Torsdag

9/2


Vaccination för de som var sjuka/lediga sist. 

Fredag 

10/2


Lämna in läsläxa kap. 17!

Ny läsläxa kap. 18!


Hej på er!

På svenskan denna vecka har vi tränat på substantiv, verb och adjektiv. Vi har jobbat i grupp och skrivit om våra planeter. Veckans läsläxa är nu kapitel 18. 

Vi har fortsatt att jobba med klockan och nu har vi gått igenom hela klockan. Nästa vecka kommer vi träna på att räkna ut tidsskillnad t.ex. hur många timmar det är mellan klockan 1 och 3. Träna gärna klockan tillsammans med ditt barn där hemma. 

Vi har fortsatt att träna på kroppsdelar på engelskan och vi har sjungit en sång samt haft en hörförståelseövning. 

Vi startade veckans no-lektion med att ta reda på information om våra planeter. Detta arbete kommer vi framöver fortsätta med på svensklektionerna istället. I torsdags började vi ett nytt tema på no:n som heter Fasta ämnen och vätskor. Materialet heter NTA och innebär att jag har gått en utbildning i detta och sedan beställer man en låda med massor av praktiskt material. Eleverna kommer få jobba två och två och det är 15 uppdrag vi ska ta oss igenom. Vi kommer lära oss att ställa hypotes, testa/göra uppdrag för att sedan se om vår hypotes stämde. Vi kommer börja med fasta ämnen och i torsdags fick eleverna jämföra en plastsked med en stålkula. Vi skrev ner vilka likheter och skillnader som vi upptäckte. De fick också en bricka med 20 olika föremål som de skulle sortera först efter färg och sedan efter form. 

På SO:n har vi jämfört livet på landet jämfört med livet i stan nu och för 100 år sedan. Eleverna fick fundera på var de helst hade velat bo för hundra år sedan och många trodde att livet på landet skulle vara bättre. Vi har också tittat på ett avsnitt av “Alla vi barn i Bullerbyn” som skildrar livet på landet för hundra år sedan. Nästa vecka kommer vi att prata om vilka yrken som var vanliga för 100 år sedan och eleverna kommer också att få en läxa som ska lämnas in efter sportlovet. 

Veckans grej den här veckan var Samer och på måndag är det deras nationaldag. Ledtråden till nästa vecka är: Välfylld bulle.  Så klura nu ordentligt tillsammans =)

I torsdags kom Kulturskolan på besök och vi fick lära oss 5 låtar som vi kommer fortsätta att träna här i skolan. Vi fick bl.a. lära oss en låt om rymden, för 100 år sedan och stopp min kropp. Vill man träna på låtarna hemma så kan man söka på tvåornas kör Norrköping på youtube, så finns de där. 

På tisdag är det dags att åka skridskor på Himmelstalund.  Vi har inte fått något meddelande i kontaktboken om att någon saknar skridskor, så vi utgår ifrån att alla har. Skridskorna kommer få åka bil dit, så packa all packning i en stor väska/påse. Vi kommer sedan gå fram och tillbaka till Himmelstalund. Vi kommer äta lunch som vanligt på skolan så eleverna behöver endast ha med sig frukt och dryck.

På måndag börjar Martina med sina utvecklingssamtal för 2a och det kommer ske under vecka 6 och 7. Vi påminner de föräldrar som ännu ej har bokat en tid att gå in och göra det så snart som möjligt. 2 b kommer också ha utvecklingssamtal med Åsa, men de kommer att ske vecka 10. 

Vi påminner om att svara på enkäten från skolinspektionen som kom förra veckan.


                                                       Vi önskar alla en fin helg!

               Martina, Karin, Jonathan, Helena & Jonah



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar