På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 10 februari 2023

v 7 år 5 22/23

 År 5 veckobrev v.7


Inför årskurs 6 ska alla elever lämna ett önskemål om språkval. Språket läser du i åk 6-9 och kan sedan också fortsätta läsa i gymnasieskolan, under förutsättning att den skola du söker erbjuder det. Mer info finns på blanketten eleverna fick hem idag, fredag. Den mailas också.

Då informationen kring språkval till skolorna kommit ut sent så blir det snabba bud för eleverna att välja språk. Blanketten ska tillbaka till skolan eller mailas till Petra ( petra.gardqvist@norrkoping.se) senast 15/2. Har ni frågor kring detta maila respektive mentor.

Denna termin kommer vi att genomföra utvecklingssamtal på de kommunala studiedagarna den 6-7/3. Ni har fått tider tilldelade av Petra och Jenny. Då vi inte kommer att hinna bli klara med samtalen dessa dagar kommer vi även behöva förlägga samtalen på en annan dag. Se inbjudan från respektive mentor. Ni får välja om ni önskar ett digitalt samtal via teams eller vara fysiskt på plats. Vänligen fyll i google formuläret som har skickats på mail. Har ni ej fyllt i formuläret senast onsdag den 15/2, så ser vi det som att ni kommer till skolan för utvecklingssamtal.

Kom ihåg v 7

Måndag Idrott inne- Medtag kläder och duschsaker.

Tisdag Alla hjärtans dag

Onsdag

Torsdag 5B Matematik bedömning

Fredag 5A Matematik bedömning  Idrott Medtag idrottskläder och handduk.


NO Fysik 

Vi fortsätter temat “Kretsar kring el” i fysik och teknik. Vi bygger en strömbrytare och lär oss att rita elektriska kretsar.

Presentationen och elevplanering ligger i Fysik/Teknik classroom. Är du sjuk går du in och kikar i presentationen och ser ifall du kan göra något hemma.

SO

Vi har denna vecka avslutat området om jordens inre. Vi kommer nu att fortsätta med Europa de kommande veckorna. Uppgifter och planering finns i classroom. 

SVENSKA


Vi startar upp arbetsområdet instruerande text, en av de texttyper som kan dyka upp på nationella prov i år 6. Efter sportlovet skriver alla egna texter. Vi genomför del 2 i DLS Läsförståelse. 

Matematik

Avslutning av området bråk och decimaltal. ,Eleverna har fått  med sig ett repetitionshäfte hem. Det ligger också i classroom. Matematik bedömning 16/2 5B  samt 17/2 5A. Presentation, matris, begrepp och planering ligger i matematik classroom. Är du sjuk kan du titta igenom presentationen och se om du kan jobba med något hemma.

Engelska


We will practice speaking and discussing in small groups. This is one of several preparations for the oral part of the National test in Year 6.

Idrott

Månd. Medtag idrottskläder och handduk. forts.dansuppg.
Fre. Medtag idrottskläder och handduk. forts.dansuppg.

BILD 


Vi fortsätter att jobba med området bild i samhället, eleverna ska nu göra korta och animerade filmer om nyheter. Uppgift och material finns i classroom.  

Teknik

Se fysik

Musik

Vi fortsätter med vår genre- och musikhistoriekunskap med 80-talet under vecka 5, 6 och 7.

Elevens val

Vi kollar på Geografens testamente Europa och jobbar med avsnittet efter. Efter får eleverna jobba med valfritt skolarbete. 

Trevlig helg!

petra.gardqvist@norrkoping.se

jerry.witkowski@norrkoping.se      

jenny.hagberg@norrkoping.se

emma.rasmusson@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar