På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 8 december 2023

Åk 3: Vecka 50

 Hej på er!

Så härligt att vi har fått lite snö på skolgården. Nu är det full aktivitet i backen på rasterna. Vi har lyssnat på de första 8 avsnitten av Radiokalendern och vi tycker att den är spännande och bra. 

Nu har de flesta skrivit klart sina faktatexter om ett djur. Några har även börjat att leta fakta om ett land. Vi har jobbat med texten i Nyckeln till skatten och repeterat bokstavsordning. Eleverna har nu sin sista läxa i läxboken för denna termin och nu är det kapitel 14 som ska lästränas. 

På matematiken har vi nu gått igenom och tränat på division med rest d.v.s. när divisionen inte går jämnt ut som i 15/4= 3 rest 3. Nästa vecka kommer vi att repetera division för att sedan avsluta med en diagnos. 

Muskler och skelett har vi fokuserat på under veckans no-lektioner. Vi har lärt oss att skelettet håller upp vår kropp och skyddar viktiga organ i vår kropp. För att musklerna ska må bra behöver de ha nyttig mat, bli tränade och få vila. Vi har cirka 206 ben och 600 muskler. 

Vi har nu avslutat denna termins SO-undervisning  genom att ha provet om urtiden. Barnen var jätteduktiga! Nästa termin fortsätter vi lära oss om Jordens fantastiska historia och lär oss om människans utveckling samt forntiden. 

På veckans engelskalektion har vi testat våra kunskaper i att läsa och förstå små korta ord och meningar samt att lyssna på någon som pratar engelska och förstå vad de pratar om.  

Inloggning på NOMP
Många av barnen undrar hur man gör för att logga in på nomp.se hemma. För att logga in hemifrån måste man klicka på "Logga in med Google". Därefter skriver man in samma inloggningsuppgifter som man har på sina chromebooks i skolan. 

Det är superbra om barnen använder NOMP även hemma då det är ett bra sätt att fortsätta träna på matematiken även efter lektionstid. 

Luciafirande På onsdag blir det ingen idrott då vi har blivit inbjudna till år 4:as luciatåg. Detta kommer att vara i Eneby kyrka och vi tågar gemensamt dit för att lyssna på lite skönsång. 

Måndag 18/12 Denna dag har eleverna önskat att man kan få klä sig lite juligt. Det är inget måste, men om man är sugen så är det fritt fram att vara en tomte, lucia, pepparkaka, ha något rött på sig eller liknande. 

Julavslutning Den 19/12 är det julavslutning och den är endast för eleverna och oss personal. Vi börjar som vanligt 8.10 och samlas då i klassrummen. Vi kommer ha avslutning i idrottshallen mellan 8.30-9.15. Är man inte på fritids så slutar man denna dag 9.15. Ett program för denna dag kommer att läggas ut på bloggen, om ett tag. 

Trasig klasstelefon
Den telefon som är kopplad till 3B är för tillfället trasig. Vi ber er därför höra av er via mail alt. till Martinas arbetstelefon (072-2543703) om ni vill nå oss. 


Måndag

11/12


Tisdag

12/12

Läsläxan in: Kapitel 14

 

Onsdag

13/12

Ingen idrott- lyssna på skolans Luciatåg i Eneby kyrka

Torsdag

14/12


Fredag 

15/12

 



Trevlig andra advent!

önskar

Martina, Frida Ä,  Åsa, Jonathan, Helena och Hilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar