På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 8 december 2023

Åk 2 vecka 50

 



  Veckobrev 50

Måndag 

11/12

2A Läs- och skrivläxa, kapitel 15 (Läsa och svara på frågorna)


Tisdag 

12/12

Kometer simundervisning - badkläder, handduk och hänglås med

Galaxer har idrott - ombyte och handduk med

Onsdag

      13/12

2B Läs- och skrivläxa, kapitel 15 (Läsa och svara på frågorna)



Torsdag

14/11


Fredag

15/12


Nytt veckobrev på bloggen!

Ny ledtråd: från liten och grå, till stor och röd…


Hej!

Nu är vi i sluttampen av terminen. Det märks på eleverna att de både längtar efter, och behöver, jullov nu. Vi arbetar på de sista dagarna med skolarbetet, men vi kommer även att njuta av mysiga stunder tillsammans med varandra och göra olika roliga saker. Lite julpyssel och filmmys är också viktigt för att avsluta terminen bra.

Vintervädret håller i och vi påminner om att det är hjälm som gäller vid pulkaåkning. Som vi skrev förra veckan går det bra att låna i skolans lekbod, men det går också bra att ta med en egen. 

Idag har vi uppmärksammat Nobeldagen. Eleverna har fått nominera två kamrater till Kyrkskolans fredspris. Vinnarna mottog medalj och diplom med en motivering. I matsalen bjöds det på god mat.

Vi har lite information från skolsköterskan:

Hej!

Påminner om samtycke inför vaccination i åk 2 mot MPR.

Den 24/11 skickades ett mail ut angående digital signering av samtycke. Ni vårdnadshavare som inte har varsin mailadress inlagd till

skolan får med en pappersblankett att fylla i, detta då båda vårdnadshavarna måste signera. Önskar samtycket i fyllt snarast. Återkom vid frågor.

Mvh/Jessica Holmlund skolsköterska Kyrkskolan

O11-153772 jessica.holmlund@norrkoping.se

Svenska

I veckan har vi i Diamantjakten övat på vokalljuden samt tränat på att läsa och jämföra en återberättande text  ur olika perspektiv.

Nästa vecka delar vi inte ut någon ny läxa utan kapitel 15 blir den sista för terminen. Istället önskar och hoppas vi att de sista dagarna av terminen och jullovet får innehålla både egen läsning, ljudböcker högläsning av mysiga julböcker där hemma. Vi kommer även att skicka hem ett läsbingo över lovet.


Matematik

Vi har påbörjat arbetet med division och eleverna har lärt sig nya begrepp inom området, exempelvis täljare, nämnare och kvot och räknat både delningsdivision, exempelvis 8/4=2  och innehållsdivision, till exempel “Du har 16 ljus. Du ställer fyra ljus på varje bord. Hur många bord räcker ljusen till?” 

NO/SO

Vi arbetar vidare med rymdtemat och repeterar. Efter jullovet kommer vi att ha en bedömning och för de som önskar skickar vi med repetitionspapper hem över lovet. Eleverna kommer såklart att ges möjlighet att repetera även här i skolan på lektionerna. 

I SO:n har de flesta arbetat klart med grekisk mytologi och eleverna har gjort kollage om sin gud/gudinna samt redovisat i par om en myt inför klassen. Alla är inte riktigt färdiga utan får göra klart nästa vecka. 

Engelska

Vi har lyssnat, läst och översatt en ny saga som heter Floppy The Hero.

Veckans grej

Denna vecka lärde sig eleverna mer om Lucia. Många tyckte att ledtråden var för enkel så vi kör en lite svårare denna veckan “Från liten och grå till stor och röd”… Nu har ni något att klura på tillsammans 🙂


Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar!

Maria maria2.gustafsson@norrkoping.se 

Karin karin.hoglanderwiberg@norrkoping.se

Trevlig andra advent önskar

 Karin, Maria, Jenny, Jennifer, Patrik och Casper 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar