På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 15 december 2023

År 1 v 51

 Hej där hemma!


Sista hela skolveckan är gjord och eleverna har nu bara två skoldagar kvar innan jullovet. Vi märker att många är trötta och vi har den veckan “slagit av på takten” och blandat skolarbete med lite julpyssel och julfilm. 

 

Svenska: Vi har försökt arbeta färdigt så mycket som möjligt i magiska kulan och med annat svenska arbete som eleverna har i sina lådor. Så roligt att se elevernas utveckling i svenska, från att bara kunna skriva sitt namn till att nu kunna få ihop meningar. 


Vi har idag läst och lyssnat på den sista läsläxan för terminen. Vi behåller elevernas läse- och skrivböcker i skolan över jullovet.  Eleverna kommer nästa vecka att få med sig ett läsbingo hem. 


 Matte: Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med stapeldiagram, eleverna har bland annat fått räkna pennor, sudd och böcker och göra stapeldiagram över hur många de kunde hitta. Vi har även arbetat med stegvisa instruktioner där eleverna har fått färglägga pärlhalsband utifrån instruktioner. 


I torsdags gjorde vi en diagnos på kapitel 5 i matteboken. 


SO: I början av veckan hade vi ett litet förhör om de bibliska berättelserna vi läst och pratat om. Vi avslutade med att titta på film om varför vi firar jul och vilka traditioner vi har.


NO: Eleverna har fått arbeta i ett häfte om hösten och visa vad de har lärt sig om träd, svampar och ekorren.


Teknik: Vi har vikt julgranar utifrån stegvis instruktion.  


Engelska: Vi har tittat på Frosty the snowman på engelska.  



Vecka 51


Måndag 18 /12: Vi städar i klassrummet och julmyser tillsammans.


Tisdag

19/12: Julavslutning. Vi samlas som vanligt i klassrummet 8.10 och sedan går all personal och alla elever på låg till julavslutningen i idrottshallen 8.30. Kl. 9.15 har vi en kort återsamling i klassrummet där vi hälsar varandra GOD JUL och sedan tar fritidshemmet över.

 

Viktiga datum:

8/1 Studiedag. Fritidshemmet stängt.

9/1 Skolan börjar kl.8.10. Vi ses i klassrummet!



                        

                        

              

                Hälsningar Danni, Karin, Tommy, Anna och Siri


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar