På Kyrkskolan arbetar vi för att alla elever ska trivas, känna sig trygga och uppnå goda resultat. Vi är stolta över vår personalgrupp med god kompetens och behörighet. Vi är även stolta över vår stora skolgård som ger en inbjudande utemiljö som vi använder både för lek och undervisning.


fredag 8 december 2023

År 1 vecka 50

 Hej där hemma!

Oj vad fort tiden går nu, bara en vecka och två skoldagar kvar innan jullovet. Varje dag läser vi några kapitel ur vår julbok “Julmysteriet” och under tiden får eleverna färglägga en bild i sin “ritkalender”. 

Idag fredag har vi uppmärksammat Nobeldagen, vi har fått lite finare mat i matsalen och vi har delat ut kyrkskolans fredspris i båda klasserna. Alla elever har fått nominera vem de tyckte skulle få fredspriset och två elever i varje klass har idag fått Kyrkskolans pris.    

Läsläxan: Idag fredag har eleverna fått den sista läsläxan för terminen, eleverna ska till nästa fredag läsa kapitel 7 “Läsa med Robin”. Vi påminner om att fylla i lässchemat på första sidan i läxboken. Vi vill gärna ha en kommentar om hur ni tycker att läsningen går hemma. Återigen vill vi påminna om att bara läsa det kapitel som är i läxa. Anledningen till det är att vi varje torsdag tillsammans går igenom den nya läsläxan och eleverna får förutspå vad de tror att kapitlet kommer att handla om. Då är det  svårt att se om alla kan förutspå om man redan har läst kapitlet i förväg. Detta är ett mål som vi arbetar med i skolan och ska senare bedöma. 

Svenska: I svenskan har vi den här veckan försökt arbeta färdigt med de bokstäver vi lärt oss i vår arbetsbok “Magiska kulan”. Vi har idag fredag gjort en diagnos på bokstäverna Ii, Tt, Vv och Dd. Vi gör diagnoser för att se vad eleverna har lärt sig och vad vi behöver träna mer på. Vi har även försökt att skriva klart våra berättelser. 

 Matte: I tisdags gjorde vi en diagnos på kapitel 4, eleverna fick arbeta med uppgifter med begreppen hälften och dubbelt, uppgifter där en term saknas och dela upp talen 9 och 10. Eleverna är verkligen koncentrerade när vi gör diagnoser och tar dem på stort allvar. 

Vi har även hunnit arbeta i matteboken med talen 11,12 och stapeldiagram. 

SO: Den här veckan har vi arbetat färdigt med några bibliska berättelser. Vi har läst om Adam och Eva, Noas ark, Moses och Jesus födelse och pratat om varför vi firar jul. 

NO: Vi har läst en faktatext och sett på en film om ekorren. Sedan fyllde vi i en 6-fältare och skrev en gemensam faktatext om ekorren. Eleverna fick även färglägga en bild på en ekorre och titta på ekorrspår.

Vi har även hunnit observera och dokumentera vad som hänt med våra skolgårdsträd sedan oktober. 

Engelska: Vi har lyssnat på en engelsk bok om en Snögubbe och lärt oss olika jul- och vinterord på engelska såsom christmas, christmas tree, santa claus, presents, star, snow och snowman. 

Vecka 50


Måndag 11 /12: 

Tisdag 12/12: Musik för båda grupperna. 

Onsdag 13/12: Vi går till Eneby kyrka och tittar på kyrkskolans lucia (år 4)

Torsdag 14/12: 

Fredag 15/12: Idrott för båda grupperna, kom ihåg idrottskläder, skor anpassade för inomhusidrott och handduk. 

Vi julpysslar tillsammans. 

Läsläxa kap 7 ska lämnas in, ingen ny läsläxa utan alla får ett läsbingo över jullovet,

Viktiga datum:

19/12 Julavslutning, samling i klassrummet 8.10. Skoldagen slutar 9.15. Fritidshemmet är öppet för de som har anmält omsorgsbehov

Hälsningar Danni, Karin, Tommy, Anna och Siri


Vi önskar er en fin andra advent! 

Om ni behöver komma i kontakt med oss:

Danni:

danijela.milosavljevic@norrkoping.se 

072 254 37 20

Karin:

karin.knaggard@norrkoping.se 

072 254 37 24

För frågor som rör fritidshemmet:

070-361 07 60

Anna:

anna.mazuga@norrkoping.se 

Siri:

siri.lundgren@norrkoping.se 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar